Yunan muhalefet partisi Syriza'nın lideri Çipras, İspanya Çalışma Bakanı'na Türkiye'yi şikayet etti
Yunan muhalefet partisi Syriza'nın lideri Alexis Çipras, İspanya'da 'geleceğin başbakanı' yorumları yapılan Çalışma Bakanı Yolanda Diaz'la da bir araya geldi. Çipras'ın görüşmede Türkiye için skandal ifadeler kullandığı öğrenildi.
Yıllar sonra seçim kazanarak tekrar göreve gelen Brezilya lideri Lula da Silva'nın yemin töreni için Brezilya'da bulunan Yunan muhalefet partisi Syriza'nın lideri Alexis Çipras temaslarını sürdürüyor.
İSPANYA HÜKÜMETİNİN ÖNDE GELEN İSİMLERİYLE GÖRÜŞTÜ
Önceki gün Lula da Silva ile poz vererek görüşme gerçekleştiren Çipras'ın Türkiye'nin bölgedeki hamlelerini anlattığı ve bu durumdan duyulan rahatsızlığı söylediği aktarılırken bugün ise Çipras'ın İspanya hükümetinin önde gelen isimleriyle görüştüğü açıklandı.
TÜRKİYE İÇİN SKANDAL İFADELER KULLANDI
Çipras'ın İspanyol siyasetinde yükselen bir figür olarak tanınan ve "geleceğin başbakanı" yorumları yapılan Çalışma Bakanı Yolanda Diaz'la görüştüğü duyuruldu. Çipras'ın Diaz'a "Türkiye'nin bölgedeki artan saldırganlığı" ile ilgili bilgi verdiği belirtilirken Yunanistan'ın Avrupalı partnerlerinin de Türkiye'ye uluslararası yasalara uymaları konusunda net bir mesaj vermelerini istediği aktarıldı.
YUNAN MEDYASINDA SES GETİRDİ
Yunan medyası Ankara ile Madrid'in iyi bir ilişki kurduğunu ve İspanya'nın Türkiye'ye silah ve savunma sanayi ürünleri sattığına dikkat çekerken, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in 2021 Kasım ayında Ankara'ya gelerek savunma sanayi ve askeri anlaşmalar imzaladığını da hatırlattı.




Benzer Haberler
ATİK GENEL BAŞKANI AZİZ ŞAHİN’DEN SERT TEPKİ: GAZZE’DE KATLİAM YAPAN, FİLİSTİN HALKINI HEDEF ALAN VE Mescid-i Aksa’YA BASKI KURAN BİR ANLAYIŞ, TÜRKİYE CUMHURİYETİ CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’A HAKARET EDEMEZ
İNGİLTERE LONDRA MERKEZLİ KURULUŞ HAXSA CREDITFORM’DAN FITCH’E SERT ELEŞTİRİ: KREDİLENDİRME DEĞİL, SİYASİ BAKIŞ
Çin ve Kuzey Kore arasında 6 yıl sonra bir ilk
Dünyanın en yüksek üçüncü kulesi karanlığa gömüldü! Sebebi çok daha dikkat çekti
Zamanlama manidar: NATO'dan dikat çeken Türkiye çıkışı
Dev iş birliği! Kuzey Kore'nin kasasına 14,4 milyar dolar girdi
Rusya tepkilerin ardından topa giriyor: Her şeyi yapacağız
Cephe hattında planlar tutmadı mı? Trump'ı daha önce hiç böyle görmediniz