Türkiye, Somali'de uzay üssü kuruyor
Türkiye Uzay Ajansı'nın öncülüğünde Somali'de uzay üssü kuruluyor. Tesis sadece uzaya roket fırlatma projeleri için değil uzun menzilli füze denemeleri için de kullanılacak. Türkiye'ye Hint Okyanusu kıyısında bir alan tahsis edilirken projenin maliyetinin 350 milyon doları bulması bekleniyor.
Türkiye gazetesinden Yeşim Eraslan'ın aktardığına göre, Aralık 2024'te Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un Mogadişu'da duyurduğu proje kapsamında, Türkiye Uzay Ajansı (TUA) öncülüğünde hayata geçirilecek tesisin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.
ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE İHALEYE ÇIKILACAK
Uzay üssünün yapımı için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılması bekleniyor. Sadece Türkiye'nin değil Afrika kıtasının da ilk uzay limanı olma özelliğini taşıyan Türk Uzay Üssü Projesi'nin inşaatına yakında başlanması ve projenin iki yıl içinde tamamlanması öngörülüyor.
HİNT OKYANUSU KIYISINDA ALAN TAHSİS EDİLDİ
Edinilen bilgiye göre, Türk yetkililer ile Somali hükûmeti arasında varılan mutabakat sonucu, Türkiye'ye Hint Okyanusu kıyısında 30x30 kilometrelik (900 kilometrekare) bir alan tahsis edildi. Projenin maliyetinin gelecek etaplarla birlikte 350 milyon doları bulması öngörülüyor. Türk uzay üssü sadece uzaya roketi fırlatma projeleri için değil uzun menzilli füze denemeleri için de kullanılacak.
Benzer Haberler
ABD'nin yanıtsız bıraktığı Türkiye sorusu! Sözcü yorum yapmak istemedi
Ayasofya Camii'ni ateşe verip yakmaya çalıştı! O anlar saniye saniye kamerada
Türkiye, Somali'de uzay üssü kuruyor
Türkiye'de en çok satan otomobiller belli oldu! Zirvedeki isim değişmedi
Dışişleri Bakanlığı'ndan Mescid-i Aksa baskınına tepki: İsrail'in sistematik provokasyonları, barış umutlarına derinden zarar veriyor
Bakanlıktan kritik adım! Para transferinde yeni dönem başlıyor
Sydney'de 90 Bin Kişi Filistin Destekli Gösteri
Rusya, Zaporijya Nükleer Santrali'ni vurdu! Ukrayna'dan misilleme gecikmedi