Stoltenberg: İsveç ve Finlandiya, terör konusunda Türkiye ile işbirliğini artırmalı
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya'nın terör örgütleriyle mücadele etmek için Türkiye ile işbirliğini artırarak terör yasalarını sıkılaştırması gerektiğini söyledi.
Stockholm
İsveç devlet televizyonu SVT'ye açıklamalarda bulunan Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya'ya, teröre karşı başta Türkiye olmak üzere NATO ülkeleriyle işbirliği çağrısı yaparak, "İsveç ve Finlandiya, terör örgütü PKK ve benzerleriyle mücadele konusunda Türkiye ile işbirliğini artırmalı." dedi.
Stoltenberg, iki ülkenin bu terör örgütlerine yönelik yasalarını sıkılaştırması gerektiğine dikkati çekerek, "Terör saldırılarına en fazla maruz kalan NATO ülkesi Türkiye olduğu için, bundan endişe duyuyor ve Türkiye'nin endişelerini anlamalı." ifadelerini kullandı.
Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde terörü bitirmek için Türkiye'nin başlattığı "Pençe-Kılıç Hava Harekatı" hakkında da konuşan Stoltenberg, NATO ülkelerinin terör örgütlerine yönelik farklı görüşleri olduğunu ve Türkiye'nin terör örgütlerine karşı kendini savunma hakkı bulunduğunu vurguladı.




Benzer Haberler
Katz ve Netanyahu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan alçak sözlerine AK Parti'den ilk tepki
21 saatlik zirveden sonuç çıkmadı! İşte müzakereleri kilitleyen 2 madde
ABD-İran-Pakistan arasındaki ilk gün görüşmeleri sona erdi
Irak'ta yeni cumhurbaşkanı Nizar Amedi oldu
Fitch, Türkiye'nin pozitifkredi görünümünü değiştirdi
İran İslamabad'a böyle gitti! Müzakereler öncesi çarpıcı kare
ATİK Genel Başkanı Aziz Şahin ve ATİK Heyetinden İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdürü Ahmet Uzun’a Ziyaret
ATİK Genel Başkanı Aziz Şahin, Bilal Erdoğan ile Bir Araya Geldi