Peynirinde 'ölümcül bakteri' tespit edilen Tahsildaroğlu'undan açıklama
Tarım ve Orman Bakanlığı, Alo 174 hattına gelen şikayet üzerine Tahsildaroğlu'na ait 'Kırık Beyaz Peynir'de halk sağlığını tehdit eden ölümcül Listeria bakterisi tespit etti. Bakanlık ürünü toplatıp imha sürecini başlatırken firmaya ceza kesti; sessizliğini bozan Tahsildaroğlu ise olayın tek bir partiyle sınırlı olduğunu ve diğer ürünlerde herhangi bir riske rastlanmadığını duyurdu.
Tahsildaroğlu markasına ait bir beyaz peynir ürününde 'Listeria' bakterisi tespit edilmesi gıda sektörünü ve tüketicileri alarma geçirdi. Tüketici şikayeti üzerine harekete geçen Tarım ve Orman Bakanlığı ilgili serideki ürünleri imha etmek üzere toplattı ve firmaya ceza kesti. Yaşanan gelişmelerin ardından Tahsildaroğlu'ndan resmi açıklama geldi.
BAKANLIK İNCELEME BAŞLATTI, İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Alo 174 Gıda Hattı'na yapılan başvuru üzerine perakende satış noktasında resmi denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde Tahsildaroğlu markalı, 290625 parti numaralı Olgunlaştırılmış Klasik Kırık Beyaz Peynir ürününden numuneler alınarak laboratuvara gönderildi. Yapılan analizler sonucunda ürünün Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği'ne uygun olmadığı tespit edildi. Bakanlık, söz konusu parti numaralı ürünlerin imha edilmek üzere toplatıldığını ve üretici firmaya idari para cezası kesildiğini açıkladı. Ayrıca tesisin denetim sıklığının artırıldığı ve diğer ürünlerden alınan numunelerin analiz sürecinin devam ettiği bildirildi.

TAHSİLDAROĞLU: DİĞER ÜRÜNLER TEMİZ
Süreçle ilgili sessizliğini bozan Tahsildaroğlu, kamuoyunu bilgilendirmek adına yazılı bir açıklama yayımladı. Şirket, uygunsuzluğun yalnızca tek bir seriyle sınırlı olduğunu ve diğer ürünlerde herhangi bir risk bulunmadığını belirtti: "Şikayete konu olan 290625 parti numaralı 400 gram Olgunlaştırılmış 'Klasik Kırık Beyaz Peynir' ürünümüzün L. monocytogenes yönünden uygun olmadığı tarafımıza bildirilmiş ve tedbiren piyasadan çekilme süreci başlatılmıştır. Tesisimizde 37 farklı noktadan alınan çevresel numuneler ile şahit ürünlerimizde yapılan akredite laboratuvar analizlerinde L. monocytogenes bulgusuna rastlanmamıştır. Şikayete konu ürün ayrı bir hat üstünde üretilmekte olup diğer ürünlerimizde hiçbir uygunsuzluk yoktur. Markamızı hedef alan gerçeğe aykırı iddialara itibar edilmemesini rica ederiz."
LİSTERİA BAKTERİSİ NEDİR, NEDEN TEHLİKELİ?
Süt ve süt ürünlerinde soğuk zincirin bozulması veya saklama koşullarının yetersizliği durumunda ortaya çıkabilen Listeria monocytogenes bakterisi, gıda kaynaklı enfeksiyonlara neden oluyor. Özellikle hamileler, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf bireylerde ciddi sağlık sorunlarına yol açabildiği biliniyor. Uzmanlar, evinde bahsi geçen 290625 parti numaralı ürünü bulunduran tüketicilerin bu peyniri tüketmemeleri ve satış noktalarına iade etmeleri konusunda uyarıda bulunuyor.




Benzer Haberler
Bakan Gürlek'ten Gülistan Doku açıklaması: Bu dosyanın peşini bırakmayacağız
Peynirinde 'ölümcül bakteri' tespit edilen Tahsildaroğlu'undan açıklama
Kılıçdaroğlu'nun Yeni Parti sevinci: Çok şükür arınma gerçekleşti
İstifaların ardından Kılıçdaroğlu harekete geçti: İşte ilk adımı
Mansur Yavaş Yeni Parti'ye katılacak mı? Özgür Özel'den dikkat çeken çıkış
WhatsApp'a bomba gibi 4 yeni özellik geldi
Haberi duyan on binlerce kişi e-Devlet'e akın etti
Asgari ücrette yeni hazırlık! Hükümet harekete geçti