Türkiye'nin toplam tarımsal üretiminin yüzde 10'unu karşılayan kapalı havza yapısına sahip Konya Ovası'nda yılda ortalama 4,5 milyar metreküp su tüketiliyor ancak bilinçsiz sulama ve kuraklık nedeniyle yer altı su seviyesi de her geçen gün azalıyor.
Konya'da suyun önemi her geçen gün artarken, DSİ 4'üncü Bölge Müdürlüğü mühendisleri, Konya'nın Akdeniz'e yakın ilçeleri Derebucak ve Seydişehir'den düdenler ile Akdeniz'e boşa akan su kaynakları tespit etti.
DSİ 4'üncü Bölge Müdürü Mehmet Ekinci, Suğla depolama sahasındaki karstik yapı nedeniyle boşluklardan çıkan suyun Akdeniz'e boşa aktığını kaydederek, şunları söyledi:
"Biz şimdi bir proje geliştiriyoruz." diyen Ekinci, "Bu projeyle hem suyu Akdeniz'e boşu boşuna akıtmamış olacağız hem de bu yıl 35 bin dekarlık sahada meydana gelen bir su baskınında zirai mal kaybını önlemiş olacağız. Biz hazine bulduk ve o hazineyi Konya Ovası'na getireceğiz. Su bizim için hazinedir.'' ifadelerini kullandı.


"AKDENİZ'E BOŞA AKIYOR"
'HAZİNE BULDUK'

Benzer Haberler
İngilizce öğretmenliğini bırakıp kurduğu tesiste ayda 60 ton üretim yapıyor
Altın ve gümüş fiyatlarında sert düşüş
Tether'den Türkiye'de tarihi operasyon! 500 milyon dolar değerindeki varlık donduruldu
Altında ibre tersine döndü
Trump'ın Harika gidiyor mesajı piyasaları tatmin etmedi! Dolardan 4 yıl sonra bir ilk
Altın gece yarısı bir anda fırladı! Bir kritik eşik daha aşıldı
Görüntüsü ortaya çıktı: Bedri Usta'nın fiyatları Ali Koç'un bile isyan ettirmiş
ÖTV'siz yerli araç dönemi başlıyor! 3 çocuklu aileler öncelikli