Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki taşlı kavganın çatışmaya dönüştüğü kanlı olayda ölü sayısı 39'a yükseldi
Kırgızistan ile Tacikistan sınırında iki ülke vatandaşları arasında taş atma ile başlayan ve çatışmaya dönüşen olaylarda hayatını kaybedenlerin sayısı 39’a, yaralananların sayısı ise 153’e yükseldi. Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’un, sınırdaki anlaşmazlığı görüşmek üzere Mayıs ayında Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’ye ziyaret gerçekleştireceği bildirildi.
Tacikistan'ın kuzeyindeki Sughd bölgesi ile Kırgızistan'ın güneyindeki Batken bölgesini ayıran sınırda dün su kaynağının kullanımında yaşanan anlaşmazlığın ardından çıkan çatışmada bilanço artıyor.
KIRGIZİSTAN'DA DAHA ÇOK ÖLÜ VAR
Kırgızistan Sağlık ve Sosyal Kalkınma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, çatışmalarda yaşanan can kaybı sayısının 31'e, yaralıların sayısının ise 123'e yükseldiği bildirildi. Kırgız yetkililer, sınırda durumun sakinleştiğini ve çatışmaların sona erdiğini belirtti.

TACİKİSTAN'DA 8 ÖLÜ, 30 YARALI
Tacikistan'ın Isfara kentinde yerel yetkililer, yaptıkları açıklamada çatışmalarda 8 kişinin hayatını kaybettiği ve 30 kişinin de yaralandığını belirtti. Son verilerle birlikte iki ülke arasında çıkan çatışmalarda toplam ölü sayısı 39'a, yaralı sayısı ise 153'e yükseldi.

KIRGIZİSTAN CUMHURBAŞKANI CAPAROV, TACİKİSTAN'A GİDECEK
Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği, iki ülke arasındaki tartışmalı sınır noktalarının belirlenmesin ve bölgede gerginliğin giderilmesi konularının ele alındığı aktarıldı. Caparov'un görüşmede, devletlerarası sorunları diyalog yoluyla çözmekte ve Kırgız-Tacik sınırında istikrarlı durumu desteklemekte kararlı olduğunu belirttiği ifade edildi. İki ülke liderinin sınır sorununu barış yoluyla çözme konusunda Mayıs ayında Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de görüşme gerçekleştirme konusunda anlaştığı kaydedildi.

Kırgızistan ve Tacikistan hükümet heyetlerinin tartışmalı sınır bölgelerinin belirlenmesiyle ilgili müzakerelere yarın Batken bölgesinde başlaması bekleniyor.




Benzer Haberler
Hamaney'in konutunda silah sesleri! ABD'den önce tetiğe bastılar
3 gün sonra başlıyor! Trump dünyaya savaş açan imzayı attı
Yıllardır biriktirdiği 20 külçe altını yanlışlıkla çöpe attı
Trump'tan Netanyahu fırçası! Herzog'dan tek cümlelik yanıt geldi
Adaya çocuklarıyla birlikte gitmiş! Epstein rezaleti sonrası üst düzey bir istifa daha
Trump'tan İran Açıklamaları
İsrail ordusu alarma geçti! Sızma girişimi iddiası uykularını kaçırdı
Sürgündeki Rıza Pehlevi İsrail'e sığındı! Gündem yaratacak İran çağrısı