İsrail hapishanesinde 6 Filistinli mahkum, 10 metrelik tünel kazarak cezaevinden kaçtı
İsrail’deki bir hapishanede 6 Filistinli mahkumun cezaevinden kaçması ses getirdi. Kaçan Filistinlileri arama çalışmalarının helikopterler ve insansız hava araçlarının yardımıyla devam ettiği belirtildi.
İsrail resmi yayın kuruluşu KAN'ın Hapishaneler İdaresi'ne dayandırdığı habere göre, güvenlik güçleri, ülkenin kuzeyindeki Gilboa Hapishanesi'nden kazdıkları tünellerden dün gece kaçan 6 Filistinliyi aramayı sürdürüyor.
6 KİŞİ KAÇTI
Habere göre kaçanlar, Fetih örgütünün silahlı kanadı El- Aksa Şehitleri üyesi Zekeriya ez-Zebidi ve İslami Cihad örgütü mensubu Yakub Nufeyat ile Muhammed Kasım el-Arıda, Yakub Mahmud Kadri, Eyhem Fuad Kemamci, Mahmud Abdullah el-Arıda adındaki kişilerden oluşuyor.
10 METRELİK TÜNEL KAZMIŞLAR
Kaçakların, cezaevinde aynı koğuşta kaldıkları ve 10 metrelik bir tünel kazdıkları ifade edildi. Kaçan Filistinlileri arama çalışmalarının helikopterler ve insansız hava araçlarının yardımıyla devam ettiği belirtilirken, İsrail Maarif gazetesi, bölgeye çok sayıda güvenlik görevlisinin sevk edildiğini ve yoğun arama çalışmalarının yürütüldüğünü kaydetti.
Öte yandan Walla News internet sitesi ise, kaçanların tamamının ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış mahkumlardan oluştuğunu yazdı. Filistin'de sivil toplum örgütlerinden esirler ve insan haklarıyla ilgilenen Vicdan Kurumu'nun sitesine göre, Gilboa cezaevi İsrail'deki en sıkı hapishanelerden biri olup, İrlandalı uzmanların gözetiminde inşa ettirilmiş ve 2004 yılında açılmıştı.





Benzer Haberler
Hamaney'in konutunda silah sesleri! ABD'den önce tetiğe bastılar
3 gün sonra başlıyor! Trump dünyaya savaş açan imzayı attı
Yıllardır biriktirdiği 20 külçe altını yanlışlıkla çöpe attı
Trump'tan Netanyahu fırçası! Herzog'dan tek cümlelik yanıt geldi
Adaya çocuklarıyla birlikte gitmiş! Epstein rezaleti sonrası üst düzey bir istifa daha
Trump'tan İran Açıklamaları
İsrail ordusu alarma geçti! Sızma girişimi iddiası uykularını kaçırdı
Sürgündeki Rıza Pehlevi İsrail'e sığındı! Gündem yaratacak İran çağrısı