Dünya 13 askerin Ruslara karşı yaptığını konuşuyor! 'Kahraman ilan edilecekler...'
Dünya 13 askerin Ruslara karşı yaptığını konuşuyor! 'Kahraman ilan edilecekler...'
Dünyanın gözü Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle başlayan savaşa çevrilmişken, Karadeniz'deki küçük bir adayı savunan 13 Ukraynalı askerin Rus askerlerine karşı verdikleri mücadele ve ardından yaşananlar sosyal medyada viral oldu.
Milliyet.com.tr - Rus savaş gemisi, Perşembe günü Karadeniz'deki Yılan Adası'na (Snake Island) yanaşarak adada bulunan 13 Ukrayna askerine teslim olma çağrısı yaptı. Askerler teslim olmayı reddetti. Kısa bir süre Ukrayna askerlerinin tamamı Rus bombardımanında hayatını kaybetti.
'TESLİM OLUN, AKSİ HALDE...
Askerlerin bombardıman öncesi son sözleri Twitter, TikTok ve diğer sosyal medya platformlarında Ukraynalıların duygusal paylaşımlar yapmasına ve gündeme gelmelerine yol açtı.
Ses kaydında Rus gemisinden, "Tüm silahlarını teslim etmeniz ve teslim olmanızı öneririm. Aksi takdirde ateş açacağım, anlaşıldı mı?" anonsu yapılıyor.
Anonsun ardından Ukraynalı askerlerin kendi aralarında, "Bu kadarmış" dediği ve savaş gemisine, "Rus gemisi, buradan defol" diye yanıt verdiği duyuluyor.
'KAHRAMAN İLAN EDİLECEKLER'
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, askerlerin "cesaretini" takdir eden bir açıklama yaptı ve tümünün "savaş kahramanı ilan edileceğini" duyurdu. İŞGALİN ŞİFRELERİ
Rusya, aylardır kuzey, güney ve doğudan askeri yığınaklarla kuşattığı Ukrayna'yı dün sabah itibarıyla işgale başladı. BBC Türkçe'de yer alan analize göre yaşananlar belki de Yugoslavya'nın parçalandığı savaştan bu yana Avrupa'da en karanlık günlerin başladığına işaret ediyor. Ukrayna'yı yakından takip eden çoğu uzman ve gazeteci, Rusya'nın operasyonunun Donbas'la sınırla kalacağını öngörüyordu. Ancak ülkenin en batısında Polonya sınırındaki Lviv'den en doğusuna kadar bomba ve siren sesleri yükseldi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya yanlısı ayrılıkçıların hak iddia ettiği ve bir kısmını kontrol ettiği Donbas'ta 'soykırım'a uğradığını savundu. Burada yaşayanların 'Sadece Rusya'ya' güvenebileceğini bu yüzden de bu operasyonu başlattıklarını söyledi. Ukrayna'da ise eli silah tutan herkese silah verileceği açıklanırken, Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy 'ülkesini savunma kapasitesi olan herkesi' göreve çağırdı.
Ülkenin dört bir yanında bombardıman haberleri gelirken siviller daha güvenli yerler bulmak için yollara döküldü. Putin'in işgali ne kadar ileri götüreceği merak edilirken, artık silahlı bir çatışmaya dönüşen krizin NATO'ya etkileri de merak konusu.
Benzer Haberler
Hamaney'in konutunda silah sesleri! ABD'den önce tetiğe bastılar
3 gün sonra başlıyor! Trump dünyaya savaş açan imzayı attı
Yıllardır biriktirdiği 20 külçe altını yanlışlıkla çöpe attı
Trump'tan Netanyahu fırçası! Herzog'dan tek cümlelik yanıt geldi
Adaya çocuklarıyla birlikte gitmiş! Epstein rezaleti sonrası üst düzey bir istifa daha
Trump'tan İran Açıklamaları
İsrail ordusu alarma geçti! Sızma girişimi iddiası uykularını kaçırdı
Sürgündeki Rıza Pehlevi İsrail'e sığındı! Gündem yaratacak İran çağrısı