Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; 15 Temmuz alçak darbe girişiminin 6. yıldönümüydü. Milletimiz tarafından akamete uğratılan 15 Temmuz ihanetinin nesiller boyu hatırlanmasını sağlamak hepimizin boynunun borcudur. Şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum.
Dünyadaki siyasi ve ekonomik dengelerin yeniden inşa edildiği şu dönemde birliğimize sıkı sıkıya sarılarak ülkemizi hakettiği yere getireceğiz. Türkiye'nin tökezlemesini, Türk milletinin pes etmesini işte bu şekilde vereceğiz.
NATO Madrid zirvesinde ülkemizin krizler konusundaki yaklaşımlarını en üst düzeyde dile getirdik. İsveç ve Finlandiya'nın üyelik süreci için getirdiğimiz şartların kabulü üzerine şartlı onayımızı üyelerle paylaştık. İsveç ve Finlandiya'nın üyeliği ile ilgili şartlarımız için gerekli adım atılmazsa süreci donduracağımızı bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bizim Türkiye olarak bu duruşumuz çok nettir, gerisini kendileri bilir.
Bayram günlerinde de telefon diplomasimiz kesintisiz devam etti.
15 Temmuz mitinginde vatandaşlarımız kucaklaşarak şehitlerimizi yad ettik.
Yarın yapılacak Türkiye-Rusya-İran üçlü zirvesi için biraz sonra Tahran'a hareket ediyoruz.




Benzer Haberler
Eski İsrail Başbakanı Naftali Bennett,Türkiye yeni İran'dır. Erdoğan kurnaz ve tehlikeli bir rakip ifadelerini kullanarak İsrail'e Türkiye'ye karşı harekete geçme çağrısında bulundu.
Kılıçdaroğlu uzun zaman sonra ilk kez görüntülendi
Bakan Fidan Dünya kamuoyunun pek bilmediği bir şey var diyerek açıkladı
Maduro'ya mahkemede beklenmedik protesto! Gökyüzüne bakıp tek cümle söyledi
Dünyaca ünlü futbolcuyu tanımayıp fotoğraf çektirdiler
Türkan Şoray, 52 sene sonra Meryem Ana Kilisesi'ni ziyaret etti
Borsa İstanbul operasyonu: 15 kişi hakkında gözaltı kararı
Altın için çöküş senaryosu konuşulmaya başlandı