Burdur Bucak Kocaaliler Belediyesi’nden Avrupa – Moldovya Özerk Türk Devleti’ne Dostluk Eli
Burdur’un Bucak ilçesine bağlı Kocaaliler Belediyesi, Avrupa ile Türk dünyası arasındaki bağları güçlendirecek tarihi bir adım atıyor. 16 Ağustos’ta, İncir Festivali ile birlikte gerçekleştirilecek kültür, sanat ve çelenk festivali kapsamında imzalanacak uluslararası protokol, Moldovya’ya bağlı Gagavuzya Özerk Türk Devleti ile kardeşlik ve iş birliği ilişkilerini resmileştirecek.
Tören, Burdur Bucak Kocaaliler Belediye Başkanı İlyas Delen’in ev sahipliğinde gerçekleşecek. İmza masasında;
- ATİK Genel Başkanı ve Avrupa Belediye Başkanları Konseyi İcra Kurulu Başkanı Aziz Şahin
- Kiriet Belediye Başkanı Valentina Kayky
- Belediye Meclis Başkanı Kyurkchu Georgiy
- ATİK Gagavuzya Başkanı Georghi Sarı
- Avrupa Belediye Başkanları Konseyi İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve ATİK Almanya Başkanı Avukat John Jennings yer alacak.
ATİK’in yurt içi ve yurt dışından gelen seçkin konuklarının şahitlik edeceği bu imza, Burdur Bucak Kocaaliler Belediyesi’nin uluslararası tanınırlığını güçlendirecek. Protokol; gençlerin eğitim, kültür ve turizm alanlarındaki imkanlarını artırırken, ticaret yapan girişimcilere Avrupa pazarında yeni fırsatlar sunacak.
Aziz Şahin, bu adımı “Avrupa’dan Türk yurduna uzanan güçlü bir dostluk eli” olarak tanımlarken, İlyas Delen ise “Kocaaliler Belediyesi artık uluslararası bir vizyonla yoluna devam ediyor” dedi.
Benzer Haberler
Burdur Bucak Kocaaliler Belediyesi’nden Avrupa – Moldovya Özerk Türk Devleti’ne Dostluk Eli
Rusya ve Azerbaycan arasında gerilim tırmanıyor: Askeri operasyon başlatabiliriz
Cuma namazı için hoparlörlerden ezan okuma girişimi ülkeyi karıştırdı
Madonna'dan Papa'ya Gazze çağrısı: Çok geç olmadan gidin
70 yıllık dev silah şirketi konkordato ilan etti
Londra'da Filistin Destek Gösterileri: 466 Gözaltı
Yalnızca kadınların katıldığı seçim anketinde çarpıcı sonuç
Trump ve Putin'in ‘toprak takası’ planı çöktü! Zelenskiy'den sert tepki