Bill Gates koronavirüsün ne zaman biteceğini açıkladı
Microsoft’un kurucusu olan milyarder iş insanı Bill Gates koronavirüs pandemisi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Koronavirüs ölümlerinin 2022 yılının ortalarına doğru azalacağını açıklayan Gates, yeni salgınların olmaması için gribin ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı.
Singapur'da düzenlenen Bloomberg New Economy Forum isimli paneline katılan Bill Gates, koronavirüsü ile ilgili açıklamalarda bulundu.
"2022 YILININ ORTASINDA MEVSİMSEL GRİP SEVİYESİNE İNEBİLİR"
Melinda&Bill Gates Vakfı'nın da kurucusu olan milyarder iş insanı, koronavirüsüne bağlı ölümlerin 2022'nin ortasında çok düşük seviyelere gerileyeceğini söyledi. Gates, "Gelecek yılın ortasında tehlikeli varyantların ortaya çıkacağını sanmıyorum. Covid-19 ölüm ve enfeksiyon oranlarının mevsimsel grip seviyesine 2022'nin ortasında ulaşacağımıza inanıyorum" ifadesini kullandı.
Hem hastalık yoluyla hem de aşı yoluyla bağışıklık sağlanmasının yanı sıra ilaçların da geliştirildiğini hatırlatan Gates, "Ölüm ve hastalık oranının çok düşeceğini tahmin ediyorum" yorumunu yaptı. Tedarik sürecinin çözülmesinden sonra aşı ve ilaçların dağıtımı üzerine de düşünülmesi gerektiğini aktaran Gates, "Aşılar çok iyi haber ve tedarik süreci de büyük ölçüde gelecek yılın ortasına gelene kadar çözülecek. Dolayısıyla bundan sonra lojistik ve talep sorunlarını düşünmek gerekecek" dedi.
Gates, aşıya talebin nasıl olacağının ise henüz bilinmediğini aktarırken, "Dünya gelecekte yeni salgın tehditlerinin önüne geçmek için gribi de ortadan kaldırmalı" ifadesini kullandı.





Benzer Haberler
ABD'den İsrail'e kritik takviye! Barak'tan dikkat çeken savaş iddiası
Çin'den Japonya'ya sert uyarı!
Yunan basınında Türkiye için skandal savaş senaryosu
Ben-Gvir cezaevine girip kamerayı açtı: Seni öldürmek istiyorum
ChatGPT kullanıcı görüntüleri başka yere aktarıldı: OpenAI 53 vakayı açıkladı
Rusya'nın kalbine İHA saldırısı! Alevler yükseldi, can kayıpları var
Bu mesaj kime? Miçotakis'ten provokatif Meis ziyareti
Tüm dünyanın gözü oradaydı! Bölgede gemi trafiği dibe vurdu