ABD saldırılarında öldüğü iddia edilen Ahmedinejad aylar sonra görüntülendi
ABD ve İsrail'in 28 Şubat'ta İran'a yönelik başlattığı saldırılarda hayatını kaybettiği iddia edilen eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, aylar sonra ilk kez kamuoyunun önüne çıktı. Ahmedinejad, saldırılarda yaşamını yitiren İran'ın eski dini lideri Ayetullah Ali Hamaney için Tahran'da düzenlenen cenaze töreninde görüntülendi.
Eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ABD ve İsrail'in 28 Şubat'taki saldırılarıyla başlayan savaşın ardından ilk kez, Ali Hamaney için Tahran'da düzenlenen cenaze töreninde görüntülendi.
İran basınında yer alan ve dünya kamuoyunda geniş yankı uyandıran görüntüler, eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın hayatta olduğunu doğruladı. 28 Şubat'taki şiddetli ABD-İsrail saldırılarından bu yana kendisinden haber alınamayan ve öldüğüne dair iddialar ortaya atılan Ahmedinejad, başkent Tahran'daki tarihi cenaze töreninde ortaya çıktı.
ÖLDÜĞÜ İDDİALARI ASILSIZ ÇIKTI
Bölgede dengeleri değiştiren savaşın başlangıcı kabul edilen saldırılarda, aralarında dini lider Ali Hamaney'in de bulunduğu birçok önemli figür hedef alınmıştı. O süreçte, eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın da bu saldırılar sırasında hayatını kaybettiği yönünde güçlü spekülasyonlar yapılmıştı. Ancak aylar sonra gelen fotoğraflar ve video kayıtları, bu iddiaları çürütmüş oldu.

KORUMALARIYLA HALKIN ARASINA KARIŞTI
Tahran'da Ali Hamaney için düzenlenen ve yoğun katılımın gözlendiği cenaze yürüyüşünde kameralara yansıyan Ahmedinejad'ın, koruma kalkanı eşliğinde halkın arasında yürüdüğü görüldü. Uzun bir aradan sonra ilk kez kalabalıkların içine karışarak açıkça görüntü veren eski cumhurbaşkanının törendeki anları, hem İran hem de uluslararası basının dikkatini çekti.




Benzer Haberler
Trump'tan nükleer rest! Kim Jong Un'a başka, İran'a başka mesaj
Fon soruşturmasında 20 kişi daha tutuklandı, toplam sayı 85'e yükseldi
9 milyon balığı göllere bıraktılar! 54 yıl sonra pişman oldular
Aliyev'den dikkat çeken Karabağ çıkışı: Tek başımızaydık
Mekke'de facianın eşiğinden dönüldü: Mescid-i Haram'da canlı bomba alarmı
Fon krizinde sürpriz isim! Nihat Zeybekci de mağdur çıktı
Altın güne hareketli başladı! Piyasalar bu veriyi bekliyor
AK Parti'den Fatma Betül Sayan Kaya'ya bir darbe daha