24 saatte 6 kişi daha açlıktan öldü, 7 aylık Salim bebeğin hayatı tehlike altında
İsrail ablukası altındaki Gazze'de, insani yardım girişine izin verilmemesi nedeniyle son 24 saatte 2'si çocuk 6 kişi daha açlıktan yaşamını yitirdi. 7 aylık Salim Mahmud Avad isimli bebeğin, mama ve gıda eksikliği nedeniyle sağlık durumu giderek kötüleşiyor.
İsrail'in saldırıları ve insani yardım girişini kısıtlayan sıkı kuşatması altındaki Gazze Şeridi, açlığın yayıldığı, su, ilaç, tıbbi gereçler ve hijyen malzemesinin bulunamadığı insani felaketi yaşıyor.
Başta çocuklar olmak üzere, Gazze Şeridi'nde açlık nedeniyle ölümler artıyor. Yerel ve uluslararası çevreler İsrail'in "açlığı ve susuzluğu silah olarak" kullandığını belirtiyor. Sivil altyapıyı da tahrip ederek Gazze'nin yüzde 88'ini yıkan İsrail ordusu, sürgün emirleriyle yerinden ettiği Filistinlileri sık sık barındıkları bölgelerde hedef alıyor.
SÖZDE 'GÜVENLİ BÖLGE' HEDEF ALINDI
Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinin batısında, yerinden zorla edilen ailelerin sığındığı Mevasi bölgesine düzenlediği saldırıda aralarında iki çocuğun da bulunduğu en az 6 Filistinli yaşamını yitirdi. Saldırı, İsrail'in sözde "güvenli bölge" ilan ettiği alandaki bir çadırı doğrudan hedef aldı.

6 KİŞİ DAHA AÇLIKTAN YAŞAMINI YİTİRDİ
Gazze'de insani yardım girişine izin verilmemesi nedeniyle ise, son 24 saatte 2'si çocuk 6 kişi daha açlıktan yaşamını yitirdi. İsrail'in sürdürdüğü aç bırakma politikası, en çok bebeklerin yaşamını tehdit ediyor.

7 AYLIK BEBEK HAYATA TUTUNMAYA ÇALIŞIYOR
Ailesiyle birlikte Gazze kentine göç eden 7 aylık Salim Mahmud Avad isimli bebek, mama ve gıda eksikliği nedeniyle ciddi oranda kilo kaybı yaşadı. Yetersiz beslenme sorunu ile mücadele eden bebeğin sağlık durumu giderek kötüleşiyor.


Benzer Haberler
Yunanistan Savunma Bakanı'nın Türkiye korkusu! Sözleri ülkede gündem oldu
Benzin istasyonundaki görüntüleri ortaya çıktı! İşte ciğerlerimizi yakan o hain
Böyle hainlik olmaz! Yardım dağıtımı sırasında ateş açıldı
24 saatte 6 kişi daha açlıktan öldü, 7 aylık Salim bebeğin hayatı tehlike altında
Yarından itibaren karekod zorunlu oluyor! Market, kasap, restoranları kapsıyor
Köfteci Yusuf'tan tartışma yaratan karar! Müşterileri ikiye bölündü
Askeri harekat mesajı veren Bakan Fidan'ın görüntüsü olay oldu
Türkiye'de sıcak hava rekoru getirdi! Bu kadarını kimse beklemiyordu