Yunanistan'ın adalara zırhlı araç sevkiyatı gerilimi arttırmıştı! Türkiye'nin nota vermesinden sonra ABD'den yanıt geldi
Yunanistan'ın hukuka aykırı şekilde Ege'deki GASA kapsamında olan Midilli ve Sisam adalarına zırhlı araçlar sevk etmesinden sonra Türkiye, Yunanistan ve ABD'ye nota vermişti. Yunanistan'ın bu hamlesinin krizi büyütmesinden endişe edip etmediği sorulan ABD Dışişleri Sözcüsü Price, 'NATO ortakları arasında gerilimi artırabilecek açıklamaların veya eylemlerin zamanı değil. Müttefiklerimizi bölgede barış ve güvenliği korumak için birlikte çalışmaya teşvik etmeye devam ediyoruz' ifadelerini kullandı.
Günlük basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, " Yunanistan'ın Ege'de GASA kapsamındaki adalara onlarca zırhlı araç ve tank çıkararak provoke ettiği gerilimin tırmanmasından endişe etmiyor musunuz?" sorusuna, şu yanıtı verdi:
" Rusya'nın bir kez daha egemen bir devleti işgal ettiği, transatlantik toplum ve uluslararası toplumun Ukrayna halkının yanında olduğu ve Rus saldırganlığına karşı durduğu bir dönemde, şimdi NATO ortakları arasında gerilimi artırabilecek açıklamaların veya eylemlerin zamanı değil. NATO müttefiklerimizi bölgede barış ve güvenliği korumak ve her türlü zor farklılıkları çözmek için diplomatik olarak birlikte çalışmaya teşvik etmeye devam ediyoruz."




Benzer Haberler
AK Partili isimden Türkiye'ye gözdağı veren terör örgütüne: Neresi Vietnam olur görürler
Türkiye'nin dev şirketi, Çek Hava Yolları'nı satın alıyor
Türkiye'nin yanı başında tarihi kare! Şara'nın önemli bir isteği var
Türkiye'den çok net operasyon mesajı: 25 gününüz kaldı
Çalışmalarda sona gelindi! Milyonlarca çalışanın izin düzeni kökten değişiyor
Türkiye'de 600'den fazla şubesi var! Akaryakıt devi 6 gün içinde satılacak
Halkbank Genel Müdürü Arslan'dan genç girişimcilere müjde: Teminatsız 1 milyon TL Gençİz kredisi
Azerbaycan, Eurovision 2026'ya katılacak mı? Merak edilen soru yanıt buldu