Türkiye'nin satın alacağı Eurofighter savaş uçakları, Ankara'ya iniş yaptı
Türkiye'nin satın almak için görüşmelerde bulunduğu ve Katar'da tatbikata katılan İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait 2 Eurofighter tipi savaş uçağı, Ankara'da Mürted Hava Meydan Komutanlığı'na iniş yaptı. Uçakların Türk yetkililer tarafından inceleneceği açıklandı.
Türkiye'nin satın almak için talepte bulunduğu, Avrupa yapımı çok amaçlı, 4.5 nesil çift motorlu Eurofighter Typhoon savaş uçağı, Ankara'da Mürted Hava Meydan Komutanlığı'na iniş yaptı.
TÜRK YETKİLİLER TARAFINDAN İNCELENECEK
Katar'da Ferocious Falcon V Tatbikatı'na katılan İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait iki Eurofighter, gerçekleştirdiği inişin ardından Türk yetkililer tarafından incelenecek. İki Eurofighter'a inişi sırasında 2 adet F-16 savaş uçağı eşlik etti.

BAKAN GÜLER DUYURMUŞTU
Geçtiğimiz günlerde medya temsilcileri ile bir araya gelen Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Eurofighter konusunda da görüşmeler olumlu şekilde sürüyor.

Katar'da tatbikata katılan Birleşik Krallık'a ait 2 adet Eurofighter, 18 Aralık'ta Ankara'ya gelecek ve uçakları görme fırsatı bulacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Benzer Haberler
İsrail savaş uçakları Gazze'yi vurdu
Araç satışlarına yeni harç geliyor
Siyasi partileri ziyaret eden Yasemin Minguzzi DEM Parti'yi es geçti
TCMB anketinde yıl sonu enflasyon beklentisi yükseldi
Rakam inanılmaz! 1 kilogram altının bir aylık kazandırdığı paraya bakın
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uyarısının ardından SDG, Şam yönetimi ile anlaştı
Gazze'de ateşkes yürürlüğe girdi
Türkiye'nin yanı başında kanlı çatışma! Bilanço her dakika ağırlaşıyor