Sağlık çalışanı maskesiz alışverişe gitti, takmamakta diretince ortaya ilginç görüntüler çıktı
Eskişehir’de maske takmadan markete girmeye çalışan sağlık çalışanı kadın, polisle girdiği tartışmada inatçı davranınca ortaya ilginç görüntüler çıktı. Sağlık çalışanı olmasına rağmen kurallara riayet etmeyen kadına para cezası kesildi. Fakat kadın, maske takmayacağını yineleyip olay yerinden ayrıldı.
Eskişehir'deki bir hastanede sağlık çalışanı olduğu öğrenilen Selime Topçu, Odunpazarı'na bağlı Arifiye mahallesi İkieylül caddesi üzerinde bir markete girdi. Market çalışanlarının maske takması konusunda uyardığı Topçu, maske takmayacağını söyleyerek alışveriş yapmaya devam etti.
PARA CEZASI KESİLDİ
Market yöneticilerinin ihbarı üzerine markete gelen polis ekipleri genç kadını marketten çıkarttı. Pandemi döneminde maske takılmasının zorunlu olduğunu belirten polis memuru, Selime Topçu'ya, "Genelge var, pandemi nedeniyle maskesiz markete giremezsiniz" dedi. Buna rağmen maske takmayacağını söyleyen Topçu'ya, koronavirüs tedbirlerine uymadığı ve maske takmadığı için 900 lira idari para cezası için tutanak tutuldu.
"ANAYASAL HAKKIMI KULLANIYORUM"
Maske takmamasının Anayasal bir hak olduğunu öne sürerek polisle konuşmasını sürdüren Topçu, "Maske takmıyorum, çünkü Anayasal hakkımı kullanıyorum. Anayasa'da maske takmak gibi bir zorunluluk yok. Maske takılması için olağanüstü hal olması gerekiyor. Olağanüstü hal ilan edilmeden genelgeyle hareket ettiklerinden dolayı, maske takmaya itiraz ediyorum" dedi.
MASKE TAKMADAN GİTTİ
Tutanağın düzenlenmesinin ardından uyarıları dikkate almayan Selime Topçu, maskesiz bir şekilde marketin önünden ayrıldı.








Benzer Haberler
AK Partili isimden Türkiye'ye gözdağı veren terör örgütüne: Neresi Vietnam olur görürler
Türkiye'nin dev şirketi, Çek Hava Yolları'nı satın alıyor
Türkiye'nin yanı başında tarihi kare! Şara'nın önemli bir isteği var
Türkiye'den çok net operasyon mesajı: 25 gününüz kaldı
Çalışmalarda sona gelindi! Milyonlarca çalışanın izin düzeni kökten değişiyor
Türkiye'de 600'den fazla şubesi var! Akaryakıt devi 6 gün içinde satılacak
Halkbank Genel Müdürü Arslan'dan genç girişimcilere müjde: Teminatsız 1 milyon TL Gençİz kredisi
Azerbaycan, Eurovision 2026'ya katılacak mı? Merak edilen soru yanıt buldu