Otomotiv devi Hyundai'nin fabrikasına baskın: 475 kişi gözaltına alındı
ABD'de Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza ekipleri ile FBI, otomotiv sektörünün devlerinden Hyundai'nin Georgia eyaletindeki elektrikli araç bataryası üretim tesisine baskın düzenleyerek 475 kişiyi gözaltına aldı.
ABD'de otomotiv sektörünün devlerinden Hyundai'nin elektrikli araç bataryası üretim tesisine baskın düzenlendi.
HYUNDAİ FABRİKASINA 'GÖÇMEN' BASKINI
ABD İç Güvenlik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Georgia eyaletinin Ellabell kentindeki tesise "yasa dışı istihdam uygulamaları ve diğer ciddi federal suçlarla ilgili iddialara yönelik devam eden bir cezai soruşturmanın parçası olarak" ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) polisinin, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve eyalet polisi eşliğinde baskın düzenlediği belirtildi.

475 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Baskının soruşturma kapsamında yargıç tarafından verilen arama emriyle gerçekleştirildiği aktarılan açıklamada, vizelerinin süresi geçmiş veya yasa dışı olarak tesiste bulunan 475 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi. Açıklamada, gözaltına alınanların, Hyundai'nin yanı sıra çeşitli aracı şirketlere de çalıştığı kaydedildi.
HYUNDAİ'DEN İLK AÇIKLAMA: HİÇBİRİ DOĞRUDAN ÇALIŞANIMIZ DEĞİL
Hyundai tarafından yapılan yazılı açıklamada da "durumun yakından takip edildiği ve özel koşulları anlamak için çalışmaların sürdüğü" belirtilerek "Bugün itibarıyla, gözaltına alınanların hiçbirinin doğrudan Hyundai Motor Company'de çalışmadığını anlıyoruz." ifadesine yer verildi.

İç Güvenlik Bakanlığı yetkililerinin, söz konusu soruşturma ve baskınla ilgili daha ayrıntılı bilgi paylaşmak üzere basın toplantısı planladığı bilgisi paylaşıldı.
Benzer Haberler
İsrail savaş uçakları Gazze'yi vurdu
Araç satışlarına yeni harç geliyor
Siyasi partileri ziyaret eden Yasemin Minguzzi DEM Parti'yi es geçti
TCMB anketinde yıl sonu enflasyon beklentisi yükseldi
Rakam inanılmaz! 1 kilogram altının bir aylık kazandırdığı paraya bakın
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uyarısının ardından SDG, Şam yönetimi ile anlaştı
Gazze'de ateşkes yürürlüğe girdi
Türkiye'nin yanı başında kanlı çatışma! Bilanço her dakika ağırlaşıyor