Kurtlar Vadisi'ndeki Suriye sahnesi yeniden gündemde
Suriye'de Beşar Esad devri kapandı. Muhaliflerin Şam'ı da ele geçirmesinin ardından Esad ve ailesinin Rusya'ya sığındığı ortaya çıktı. Suriye'deki gelişmelerin gölgesinde Kurtlar Vadisi'ndeki bir sahne de yeniden gündeme geldi. Ömer Baba ve Deli Hikmet karakterleri arasındaki diyalog Suriye'de son yaşananlar üzerine sosyal medyada viral oldu.
Suriye'de 12 günde 61 yıllık Baas rejimi ve 54 yıllık Esad ailesi devri kapandı. Muhaliflerin Şam'a kadar ilerlemesinin ardından Beşar Esad ve ailesi Rusya'ya kaçtı.
Kurtlar Vadisi dizisinin 2003 yılında yayımlanan bir sahnesi Esad yönetiminin devrilmesinin ardından yeniden gündemde. Kurtlar Vadisi dizisinin 2003 yılında yayınlanan bölümünde, Ömer Baba ve Deli Hikmet karakterleri arasındaki diyalog Suriye'de son yaşananlar üzerine sosyal medyada viral oldu.
"ESAD HAZIR OLA GEÇMİŞ DURUMDA"
Sahnede Ömer Baba'nın karşısında oturan Deli Hikmet, Suriye ile ilgili şunları söylüyor:
"Sırada Suriye var Ömer Baba. Ben sana gazetelerin yazmadığını söyleyeyim. Bu savaş planlarının arkasında İsrail'in parmağı var. Bak göreceksin. Suriye ya bomba ile ya sopa ile adam edilecek. Esad hazır ola geçmiş durumda. O da ne yapsın? Koca Irak, 20 günde bitti. Suriye valla beş günde biter. Suriye bilmiyor mu bu işlerin altında İsrail'in olduğunu? Bilmiyor mu zavallı Filistin'in de işinin yavaş yavaş biteceğini. Valla Ömer Baba bu savaştan en karlı İsrail çıkar. Irak petrolü boru hattı ile İsrail'in üstünden geçer. İsrail de para üstüne para kazanır. Baş düşmanı İran, Irak'a yapılan muameleyi görür. Irak üçe bölünürse İran beşe bölünür"
Benzer Haberler
İsrail savaş uçakları Gazze'yi vurdu
Araç satışlarına yeni harç geliyor
Siyasi partileri ziyaret eden Yasemin Minguzzi DEM Parti'yi es geçti
TCMB anketinde yıl sonu enflasyon beklentisi yükseldi
Rakam inanılmaz! 1 kilogram altının bir aylık kazandırdığı paraya bakın
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uyarısının ardından SDG, Şam yönetimi ile anlaştı
Gazze'de ateşkes yürürlüğe girdi
Türkiye'nin yanı başında kanlı çatışma! Bilanço her dakika ağırlaşıyor