Kasırgada tuzlu suyla dolan park halindeki Tesla marka araç alev aldı
Florida'da yaşanan Kasırga Helene sonrasında bir Tesla'nın alev aldığı görüntüler paylaşıldı. Tuzlu suyla dolan bir garajda park halindeki aracın alev aldığı ve bir dakika içinde tüm aracı sardığı görüldü. Olay, elektrikli araç sahiplerine uyarı olarak yayınlandı. Kasırga, Florida'nın yanı sıra Kuzey Carolina ve diğer Güneydoğu eyaletlerini de etkiledi. Şiddetli rüzgarlar ve yoğun yağışlar bölgede büyük hasara yol açtı ve en az 91 kişi hayatını kaybetti.
Florida'da yaşanan Kasırga Helene'in ardından, yetkililerin paylaştığı bir güvenlik kamerası görüntüsü, elektrikli araç sahiplerini uyarmak amacıyla yayınlandı. Görüntülerde, tuzlu suyla dolan bir garajda park halindeki bir Tesla'nın alev aldığı görülüyor.
Pinellas İlçesi yetkilileri tarafından Cumartesi günü paylaşılan videoda, yangının aracın altında başladığı ve bir dakikadan kısa sürede tüm aracı sardığı görülüyor. Olay sırasında garaj hızla dumanla doldu.
Kasırga Helene, Florida'nın yanı sıra Kuzey Carolina ve diğer Güneydoğu eyaletlerini de etkiledi. Fırtına sonucu en az 91 kişinin hayatını kaybettiği ve bu sayının artabileceği belirtiliyor. Şiddetli rüzgarlar ve yoğun yağışlar bölgede büyük hasara yol açtı.
Yetkililer, sel sularının ulaşımı zorlaştırması nedeniyle afet bölgelerine yardım ulaştırmakta güçlük çekiyor. Başkan Biden, fırtınanın gücünü "şaşırtıcı" olarak nitelendirdi ve etkilenen eyaletlere tam destek sözü verdi.
Kasırga Helene, Perşembe gecesi saatte 225 km hıza ulaşan rüzgarlarla Kategori 4 fırtına olarak Florida'ya ulaştı. Daha sonra Georgia, Carolinalar ve Tennessee'yi de etkisi altına aldı, yüzlerce su kurtarma operasyonunun yapılmasına neden oldu.





Benzer Haberler
AK Partili isimden Türkiye'ye gözdağı veren terör örgütüne: Neresi Vietnam olur görürler
Türkiye'nin dev şirketi, Çek Hava Yolları'nı satın alıyor
Türkiye'nin yanı başında tarihi kare! Şara'nın önemli bir isteği var
Türkiye'den çok net operasyon mesajı: 25 gününüz kaldı
Çalışmalarda sona gelindi! Milyonlarca çalışanın izin düzeni kökten değişiyor
Türkiye'de 600'den fazla şubesi var! Akaryakıt devi 6 gün içinde satılacak
Halkbank Genel Müdürü Arslan'dan genç girişimcilere müjde: Teminatsız 1 milyon TL Gençİz kredisi
Azerbaycan, Eurovision 2026'ya katılacak mı? Merak edilen soru yanıt buldu