İsrail, Gazze'de Askeri Varlığını Sürecek
İsrail, ABD'nin Gazze planına göre bölgedeki üç stratejik noktada askeri varlığını sürdürecek.
İsrail devlet televizyonu KAN'da ismi açıklanmayan kaynaklara dayandırılan habere göre, ABD Başkanı Donald Trump'ın Gazze planına göre, esir takası anlaşmasının uygulanması ve ordunun Gazze Şeridi'nden kademeli olarak çekilmesinin ardından bile İsrail, Gazze ve çevresindeki üç stratejik noktada uzun vadede askeri varlığını sürdürmeyi planlıyor.
ABD YÖNETİMİNE İLETTİLER
İsrailli yetkililer, ordunun Gazze Şeridi sınırları içerisinde bir tampon bölgede (alanı belirtilmedi), Mısır-Gazze Şeridi sınırındaki Philadelphi Koridoru'nda ve Gazze kentinin doğusunda bulunan "70. Tepe" (Mintar Tepesi) bölgesinde kalmasını içeren planın ayrıntılarını Washington yönetimine iletti.
"İSRAİL İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR"
"Bu noktaların İsrail için hayati önem taşıdığı, ona sahada üstünlük sağladığı ve takip ve kontrol gücü kazandırdığı" iddia edilen haberde, ABD yönetiminin, İsrail'in, çekilmenin ilk aşaması uygulandıktan sonra bu noktalarda kalması gerektiği konusunu anlayışla karşıladığı öne sürüldü.
Habere göre ayrıca "Plan, İsrail ordusunun, tüm esirlerin salıverilmesinin ardından çatışma bölgelerinden çekilmesini öngörüyor. Ordu Gazze Şeridi'nde geçici olarak sarı hatta kalacak daha sonra güvenlik durumunu yönetmek için ABD yetkisi altında faaliyet gösteren yabancı güçlerin bölgeye girmesiyle eş zamanlı olarak kırmızı hatta çekilecek." Son aşamada ise "ordunun Gazze Şeridi sınırlarında konuşlanması, Philadelphi Koridoru'nda ve 70. Tepe bölgesinde kontrolünü sürdürerek muhtemel güvenlik tehditlerini engellemeye devam etmesi bekleniyor."




Benzer Haberler
Halkbank Genel Müdürü Arslan'dan genç girişimcilere müjde: Teminatsız 1 milyon TL Gençİz kredisi
Azerbaycan, Eurovision 2026'ya katılacak mı? Merak edilen soru yanıt buldu
Suriye'de güvenlik güçleri ile terör örgütü SDG arasında çatışma
11. Yargı Paketi komisyondan geçti! Terör, çocuk-kadın cinayeti suçlusuna tahliye yok
Son düzlüğe girildi: Milyonlarca çalışanın izin sistemi sil baştan değişiyor
Bakan Şimşek: Son 2,5 yılın en düşük aylık enflasyonu gerçekleşti
NASA'dan Jeomanyetik Fırtına Uyarısı
Yeni salgın geliyor! 7 kez mutasyona uğradı, hızla bulaşıyor