Gözler TCMB'nin faiz kararında! Ekonomistler tek tahminde birleşti
Merkez Bankası'nın haziran ayı faiz kararı için nefesler tutuldu. Banka en son nisan ayında sürpriz bir şekilde faiz artırımına gitmişti. Ekonomistler, TCMB'nin politika faizini yüzde 46 seviyesinde sabit tutmasını bekliyor.
Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankasının (Fed) politika faizini beklendiği gibi sabit bırakması ve faiz indirimleri için acele etmeyeceğinin sinyalini vermesinin ardından karışık bir seyir izlenirken, bugün yurt içinde gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz kararına çevrildi.
BORSA SATIŞ AĞIRLIKLI İLERLİYOR
Dün satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,54 değer kaybederek 9.196,13 puandan tamamladı. Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) BIST 30 endeksine dayalı haziran vadeli kontrat ise dün akşam seansında normal seans kapanışının yüzde 0,5 üzerinde 10.346,00 puanda işlem gördü.
YURT İÇİNDE GÖZLER FAİZ KARARINA ÇEVRİLDİ
Yurt içinde bugün açıklanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz kararı yatırımcıların odağına yerleşti. AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, TCMB'nin politika faizini yüzde 46 seviyesinde sabit tutmasını bekliyor.
Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 35,50 oldu.
Dolar/TL, dün yüzde 0,1 yükselişle 39,5220'den kapanırken, bugün bankalararası piyasanın açılışında önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 39,5570'ten işlem görüyor.
Analistler, bugün yurt içinde ve yurt dışında yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.100 ve 9.000 seviyelerinin destek, 9.200 ve 9.300 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.




Benzer Haberler
AK Partili isimden Türkiye'ye gözdağı veren terör örgütüne: Neresi Vietnam olur görürler
Türkiye'nin dev şirketi, Çek Hava Yolları'nı satın alıyor
Türkiye'nin yanı başında tarihi kare! Şara'nın önemli bir isteği var
Türkiye'den çok net operasyon mesajı: 25 gününüz kaldı
Çalışmalarda sona gelindi! Milyonlarca çalışanın izin düzeni kökten değişiyor
Türkiye'de 600'den fazla şubesi var! Akaryakıt devi 6 gün içinde satılacak
Halkbank Genel Müdürü Arslan'dan genç girişimcilere müjde: Teminatsız 1 milyon TL Gençİz kredisi
Azerbaycan, Eurovision 2026'ya katılacak mı? Merak edilen soru yanıt buldu