Emlak satışı ve kiralamada yeni dönem
Emlak satış ve kiralama ilanlarında Elektronik İlan Doğrulama Sistemi devreye girdi. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre artık yetki doğrulaması yapılmamış ilanların yayınlanması mümkün olmayacak.
Emlak satış ve kiralama ilanlarında Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) devreye girdi. Artık yetki doğrulaması yapılmamış ilanlar yayınlanamayacak.
YETKİSİ OLMAYAN YAYINLAYAMAYACAK
1 Ocak 2025 itibarıyla satılık ve kiralık taşınmaz ilanlarında yeni dönem başladı. EİDS sayesinde ilanlar artık yalnızca taşınmaz yetki doğrulaması tamamlandıktan sonra yayınlanabilecek. Mevcut ilanların ise süresi dolduğunda, doğrulama işlemi yapılmadan tekrar yayınlanamayacağı açıklandı.
EİDS NEDİR?
Ticaret Bakanlığı tarafından emlak ilanlarının güvenilirliğini artırmak amacıyla Elektronik İlan Doğrulama Sistemi geliştirildi. Sistem, ilan platformlarında taşınmaz sahipliği ve yetki kontrollerinin otomatik olarak gerçekleştirilmesini sağlıyor.
Benzer Haberler
İsrail savaş uçakları Gazze'yi vurdu
Araç satışlarına yeni harç geliyor
Siyasi partileri ziyaret eden Yasemin Minguzzi DEM Parti'yi es geçti
TCMB anketinde yıl sonu enflasyon beklentisi yükseldi
Rakam inanılmaz! 1 kilogram altının bir aylık kazandırdığı paraya bakın
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uyarısının ardından SDG, Şam yönetimi ile anlaştı
Gazze'de ateşkes yürürlüğe girdi
Türkiye'nin yanı başında kanlı çatışma! Bilanço her dakika ağırlaşıyor