Denizli'de aşı karşıtı imam açığa alındı
Denizli’nin Çameli ilçesinde vatandaşlara haram olduğunu iddia ederek aşı yaptırmamaları için çağrı yaptığı öne sürülen imam, açığa alındı.
Çameli ilçesine bağlı Taşçılar Mahallesi'nde görevli cami imamı Ö.T'nin cemaate ve mahalleliye aşının haram olduğunu ve olmamalarını söylediği iddia edildi.
AÇIĞA ALINDI
Virüse inanmadığını söylediği öne sürülen imam, başlatılan soruşturma kapsamında Çameli Kaymakamlığı'nca açığa alındı.
DENİZLİ MÜFTÜSÜ: VATANDAŞLARIMIZI BİLGİLENDİRİYORUZ
Konu hakkında açıklama yapan Denizli Müftüsü Mehmet Aşık, kendisinin ve ailesinin de 3'üncü doz aşıların yaptırdıklarını belirterek şunları söyledi:
"Ülkemizde aşı uygulamasının başladığı tarihten itibaren vaaz ve hutbelerin sonunda halkımızı aşı yaptırmalarının hem dini hem de vatandaşlık görevi olduğu konusunda bilgilendiriyoruz. Cumhurbaşkanlığımız ve Sağlık Bilim Kurulu tarafından başlatılan aşı seferberliğine tüm din görevlilerimizin katılarak cami cemaatinin de katılım sağlaması konusunda gerekli duyuru ve teşvikin yapılması hususunu dile getiriyoruz."
Benzer Haberler
İsrail savaş uçakları Gazze'yi vurdu
Araç satışlarına yeni harç geliyor
Siyasi partileri ziyaret eden Yasemin Minguzzi DEM Parti'yi es geçti
TCMB anketinde yıl sonu enflasyon beklentisi yükseldi
Rakam inanılmaz! 1 kilogram altının bir aylık kazandırdığı paraya bakın
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uyarısının ardından SDG, Şam yönetimi ile anlaştı
Gazze'de ateşkes yürürlüğe girdi
Türkiye'nin yanı başında kanlı çatışma! Bilanço her dakika ağırlaşıyor