ATİK GENEL BAŞKANI AZİZ ŞAHİN: HAXSA CREDITFORM FİRMALARA ULUSAL VE ULUSLARARASI TİCARİ GÜVEN SERTİFİKASI SAĞLIYOR
İngiltere ve Almanya merkezli HAXSA CreditForm UK ve HAXSA CreditForm Deutschland koordinasyonunda yürütülen HAXSA CreditForm Bölgesel ve Uluslararası Ticari Güven ve Akreditasyon Sistemi, firmaların ticari güvenilirliğini ve kurumsal yeterliliğini değerlendiren uluslararası bir referans mekanizması olarak faaliyet göstermektedir.
Uluslararası ticarette güven unsurunun her geçen gün daha fazla önem kazandığı günümüzde, HAXSA CreditForm sistemi;firmaların kurumsal yapıları, ticari faaliyetleri ve uluslararası ticari yeterlilikleri doğrultusunda değerlendirilmesini sağlayan kapsamlı bir güven ve akreditasyon süreci sunmaktadır.
Sistem kapsamında firmalar;
• Ticari faaliyet alanları
• İhracat ve ithalat kapasiteleri
• Kurumsal yapı ve operasyonel güç
• Referans müşteri portföyü
• Kalite ve yönetim belgeleri
gibi kriterler doğrultusunda incelenmekte ve değerlendirme sürecini başarıyla tamamlayan firmalar
HAXSA CreditForm Uluslararası Güven ve Ticari Yeterlilik Sertifikası almaya hak kazanmaktadır.
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan ATİK Genel Başkanı ve HAXSA CreditForm Kurucu Başkanı Aziz Şahin,uluslararası ticari ilişkilerde güvenilir firma yapısının büyük önem taşıdığını belirterek şu ifadeleri kullandı.
“Uluslararası ticarette güvenilir firmaların belirlenmesi ve ticari ilişkilerin daha sağlıklı bir zeminde gelişmesi amacıyla HAXSA CreditForm sistemi kapsamında firmalara yönelik akreditasyon ve güven değerlendirme
süreçleri yürütülmektedir. Bu sistem sayesinde firmalar hem uluslararası ticari güven ağında yer almakta hem de küresel pazarlarda daha güçlü bir temsil imkânı elde etmektedir.”
HAXSA CreditForm sistemi aynı zamanda ATİK Uluslararası İşbirliği Konseyi’nin küresel iş ağı ve AWorldPress uluslararası medya ağı ile entegre bir yapı içerisinde firmaların uluslararası görünürlüğünü artırmayı hedeflemektedir.
Bu kapsamda farklı ülkelerden firmalar HAXSA CreditForm değerlendirme sürecine dahil edilerek uluslararası ticari güven indeksine alınmaktadır.
Aziz ŞAHİN
ATİK Genel Başkanı
HAXSA CreditForm Kurucu Başkanı






Benzer Haberler
ABD'de seçim bitti, gözler İran'a çevrildi! Trump'tan dikkat çeken hamle
Almanya'dan Türk vatandaşlarına vize müjdesi! Hazırlıklar başladı
ABD seçimleri sonrası altın uçuşa geçti! Yeni hedef 7 bin lira
Tarihi sigara yasakları yolda! Türkiye, Japonya ve Avustralya modelini uygulayacak
İran'da futbol maçı sırasında ekrana Trump'ı öldüreceğiz yazısı yansıtıldı
Ukrayna'da işkence iddiası ortalığı karıştırdı! Halk askeri binayı bastı
Gazze'de mahsur kalan doktor ABD'de tarih yazdı! İlk Müslüman vekil seçildi
Rum yönetiminden Suriyelilere sınır dışı kararı! Süreç başladı