Almanya Başbakanı Merz'den Gazze çıkışı: Kabul edilemez
Almanya Başbakanı Friedrich Merz, İsrail hükümetinin Gazze Şeridi'ndeki uygulamalarını eleştirdi. Merz, Gazze Şeridi'nde yaşananların kabul edilemez olduğunu belirterek, Filistinlilerin yaşayabilecekleri bir yere sahip olma hakkının bulunduğunu ifade etti.
Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Alman ARD televizyonuna verdiği röportajda, "Şu anda Gazze Şeridi'nde yaşananlar kabul edilemez. İsrail hükümetinin yaptıklarından haftalardır hoşnut değilim" dedi.
Almanya Başbakanı Friedrich Merz, kendisinden önceki başbakanların da gerçekleştirdiği ve geleneksel hale gelen yaz tatili öncesi röportajını Alman kamu yayın kuruluşu ARD televizyonuna verdi.
İSRAİL'İ KIZDIRACAK GAZZE ÇIKIŞI
Merz, gazeteci Markus Prei'in İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Filistinlileri güneydeki Refah bölgesine sürerek, burada sözde insani yardım kenti kurma planına ilişkin sorusu üzerine İsrail hükümetine tepki gösterdi. Başbakan Merz, "Gazze Şeridi'nde İsrail hükümetinin uygulamalarından haftalardır hoşnut değilim. Bunu daha önce de ifade ettim. Bunu İsrail Başbakanı ile birkaç defa görüştüm. Kendisini birkaç kez de aradım" dedi.
"İKİ DEVLETLİ SONUCA ULAŞACAK ÇÖZÜM GETİREBİLİRİZ"
Filistin meselesinde iki devletli çözüm vurgusu yapan Merz, "Umarım biz Avrupalılar, Amerikalılarla birlikte nihayetinde iki devletli sonuca ulaşacak çözüm getirebiliriz. Filistinlilerin yaşayabilecekleri bir yere sahip olma hakkı var. Şu anda Gazze Şeridi'nde yaşananlar ise kabul edilemez" dedi.




Benzer Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Bahçeli, Ahlat Selçuklu Kabristanı'nı ziyaret etti
AİHM, Osman Kavala hakkındaki kararını açıkladı
Devletin malına çökmeye çalışan haramiler! Rezil diyaloglar ortaya saçıldı
Tahran’dan dünyayı rahatlatan haber! Petrol fiyatları sert düştü
Suriye’de dengeleri değiştirecek gelişme! SDG’nin Şam’a entegrasyonu tamamlandı
Türk S-400'leriyle ilgili yeni iddia: Rusya engel olmayacak
Sınırımızın dibindeki üssü vuran İsrail'den küstah Türkiye çıkışı
Trump rahat durmuyor! Paylaştığı haritaya bakın