ABD'nin başkenti Washington'da ekim "Türk Mirası Ayı" ilan edildi
ABD'nin başkenti Washington'ın Belediye Başkanı Muriel Bowser, ekim ayını "Türk Mirası Ayı" olarak ilan etti. ı
Washington
Bowser, imzaladığı bildirgede, 11 yıl önce ekim ayında yine "Türk Mirası Yılı" ilan edildiğini belirterek "Bu dönemde, Türk ve Türk olmayan Amerikalılar arasında bir köprü inşa edildi." ifadesini kullandı.
Türkiye ve ABD'nin öteden belli güçlü müttefikler olduğunu vurgulayan Bowser, "Washington'da Türk kökenli Amerikalılar eğitim, kültür, ekonomi ve toplumumuzun kentsel gelişiminde önemli bir rol oynamıştır." değerlendirmesinde bulundu.
Bowser, başkent Washington ve çevre eyaletlerde 20 binden fazla Türk kökenli Amerikalının yaşadığına, Ankara ve Washington'ın "kardeş şehirler" olduğuna dikkati çekti.
Başkent Washington, her yıl ekim ayında DC Amerikan-Türk Derneği (ATA-DC) tarafından düzenlenen Türk Festivali'ne de ev sahipliği yapıyor. Bu yıl 20'ncisi düzenlenecek Türk Festivali, 16 Ekim'de Pennsylvania Caddesi'nde yapılacak.




Benzer Haberler
AK Partili isimden Türkiye'ye gözdağı veren terör örgütüne: Neresi Vietnam olur görürler
Türkiye'nin dev şirketi, Çek Hava Yolları'nı satın alıyor
Türkiye'nin yanı başında tarihi kare! Şara'nın önemli bir isteği var
Türkiye'den çok net operasyon mesajı: 25 gününüz kaldı
Çalışmalarda sona gelindi! Milyonlarca çalışanın izin düzeni kökten değişiyor
Türkiye'de 600'den fazla şubesi var! Akaryakıt devi 6 gün içinde satılacak
Halkbank Genel Müdürü Arslan'dan genç girişimcilere müjde: Teminatsız 1 milyon TL Gençİz kredisi
Azerbaycan, Eurovision 2026'ya katılacak mı? Merak edilen soru yanıt buldu