ABD'de Ocak perakende satışlar %0.8 geriledi
ABD'de perakende satışlar yüzde 0.8 gerileyerek, Mart 2023'ten beri görülen en büyük düşüş olarak kayıtlara geçti.
Ocak ayında ABD'de perakende satışlar yüzde 0.8 ile tahminlerden hızlı daraldı. Veri öncesinde piyasa tahminleri yüzde 0.1 oranında daralma yaşanabileceği yönünde ağırlık kazanıyordu. Bu aynı zamanda Mart 2023'ten beri kayıtlara geçen en büyük daralma oldu.
Öte yandan Aralık ayında her ikisi de yüzde 0.7 daralan ithalat ve ihracat, Ocak ayında veri öncesi tahminleri yanıltarak yüzde 0.8 yükseldi. Piyasa ithalatın yüzde 0.1 daralmasını, ihracatta ise değişme olmamasını bekliyordu.
Bu ayda ayrıca, otomotiv hariç perakende satışlarda yüzde 0.2 büyüme beklentisine karşın, yüzde 0.6 oranında daralma görüldü. otomotiv hariç perakende satışlar Aralık ayında yüzde 0.4 büyüme kaydetmişti.
İŞSİZLİKMAAŞI BAŞVURULARI GERİLEDİ
İşsizlik maaşı başvuruları ise 220 bin kişi ile değişmeden kalması yönündeki 10 Şubat haftasında piyasa beklentilerinin aksine gerileyerek, 212 bin kişiye indi.




Benzer Haberler
AK Partili isimden Türkiye'ye gözdağı veren terör örgütüne: Neresi Vietnam olur görürler
Türkiye'nin dev şirketi, Çek Hava Yolları'nı satın alıyor
Türkiye'nin yanı başında tarihi kare! Şara'nın önemli bir isteği var
Türkiye'den çok net operasyon mesajı: 25 gününüz kaldı
Çalışmalarda sona gelindi! Milyonlarca çalışanın izin düzeni kökten değişiyor
Türkiye'de 600'den fazla şubesi var! Akaryakıt devi 6 gün içinde satılacak
Halkbank Genel Müdürü Arslan'dan genç girişimcilere müjde: Teminatsız 1 milyon TL Gençİz kredisi
Azerbaycan, Eurovision 2026'ya katılacak mı? Merak edilen soru yanıt buldu